Александър Йорданов

...BLOGO, ERGO SUM!

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Начало >> Политика >> Статии >> ЧЕТИВО ЗА БЪЛГАРИ И РУСОФИЛИ

ЧЕТИВО ЗА БЪЛГАРИ И РУСОФИЛИ

Донецка-народна-републикаРусофилите приемат анексията на Крим от Русия като нещо нормално. Защо? По нормите на международното право това е силова промяна на общопризнати граници на една държава.  „Референдумът”, с който стана тази промяна, е в нарушение на Конституцията на държавата Украйна. И сам президентът на агресорите призна, че е дал заповед за това нарушение на международното право, още преди провеждането  му. В ООН 100 държави осъдиха действията на Русия и анексирането на Крим. Нима всички те грешат, а само Русия е права?

           В случаи на спорове между „страните”(ако изобщо допуснем, че между Русия и Украйна има „спор” за Крим! ) историята дава две възможности – нацистко–фашистка и демократична. Първата е ясна – нахлуваш, убиваш, грабиш  и сетне – каквото стане или остане. Луд си (Хитлер/Сталин) и твоето обкръжение се състои от ненормалници. Втората, демократичната, означава преговори и постигане на договореност –  договорът от Белфаст  между  Северна Ирландия и Великобритания, например. Или споразумението между Москва и Пекин за доброволното предаване от Русия на Китай на остров Табаров и част от Големия Усурийски остров на р. Амур – днес  Инлундао – Острова на Сребърния дракон и Хейсяцзидао – Острова на Черната мечка.  Защо тогава нашите русофили удобно забравят, че Русия чрез няколко договора е признала териториалната цялост на Украйна? През 1997 г. чрез договор Русия се отказва от териториални претенции спрямо Украйна.  Затова и агресията чрез т.нар. „зелени човечета” в Крим преди една година е връх на историческото нахалство и абсолютно нацистко-фашистки „номер”.  И комунистически, разбира се, доколкото същите номера спрямо съседни народи и държави прилагаше  не само нацистка Германия, но и комунистическият СССР. 

krasivye-gory-foto-alaska-AnchorageПрез  1867 г., разказва историята, САЩ са имали възможност да реализират руският „номер” чрез анексия на Аляска. Никой не им пречи.Русия е слаба. Ескимосите са на американския континент.  Но САЩ не пращат „зелени човечета” в Аляска, а след преговори и с договор КУПУВАТ от Русия Аляска. Цената е 7 милиона и 200 хиляди долара платени в злато. Така САЩ и Императорска Русия постъпват по правилата на демокрацията. И ето – 150 години оттогава никой не оспорва този договор.  Защо договорът за Аляска е толкова траен, а Русия нарушава договор, който е подписала с Украйна само преди десетина години?

Нашите русофили се правят на дръж ми шапката по този въпрос и веднага ни пращат към Косово.  Но да напомням ли, че НИКОЙ НЕ Е АНЕКСИРАЛ КОСОВО. Косово не се е „присъединявало” към никаква друга държава.  И не Косово, а Международният съд на ООН със седалище в Хага, излезе с решение през 2010 г., в което се казва, че Косово има право на независимост, защото сръбските власти са осъществили военни престъпления на тази територия. За Крим такова решение няма, защото Украйна никога не е осъществявала военни престъпления в Крим. По-скоро такова престъпление осъществи миналата година агресорът Русия. 

                Нашите русофили удобно забравят, че след Втората световна война народите приеха, че в бъдеще споровете между страните ще се решават по мирен начин, с преговори и договори. Защото по света има много спорни териториални въпроси и ако те започнат да се решават само със „зелени човечета” унищожението  на човешката цивилизация е неизбежно.  На българските патриотари все им се мержелеят Бяло море, Охридското езеро и Западните покрайнини. Какво ли решение ще ни предложат? Това с „черните забрадки” ли? С анексирането на Крим, Русия  избра нацистко–фашисткото решение, прие войната като средство за решаване на международни спорове и изхвърли на бунището правото и мира.  Защо българските русофили приветстваха това?

zx450y250 2402682Дошло е време разделно. Хората, които искат светът да бъде нормален,  осъждат категорично руската агресия срещу Украйна като огромна заплаха за мира и живота. Българските русофили – обратно, приемат и дори приветстват тази агресия. Така, както приветстваха някога дружбата между Сталин и Хитлер, политиката на репресии осъществявана от комунистическите режими, тоталитарните политически системи по света. Така, както оправдаваха престъпленията на СССР срещу човечеството и срещу народите живеещи на неговата територия - включително и срещу българския народ.  С това, ние българите, не можем  да бъдем съгласни.   Не трябва да бъдем съгласни. Затова и нашият български спор с русофилите е твърде стар, той има историческа брада. Затова и предупреждаваме: русофилското безкритично отношение към действията на днешния режим в Москва, носи заплаха за България.  Защото България е част от нормалния свят. От света, който иска демокрация, приема човешкият живот за най-висша ценност и отстоява силата на правото, а не правото на силата.  Никога не е късно русофилите да станат част от този свят. И да се завърнат от света на злото в света на доброто.  Ще ги приемем, нали? 

 
Банер